1- Tehlikelerin Belirlenmesi ve Risk Değerlendirmesi (İş Sağlığı ve Güvenliği, Yangın, Patlama): 

İşyerinde yapılan işlerin özelliklerini dikkate alarak, kullanılacak iş ekipmanının, kimyasalların seçimi, işyerindeki çalışma düzeni gibi konular da dahil çalışanların sağlık ve güvenliği, yangın, patlama yönünden tüm tehlikelerin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, Risk değerlendirmesi sonucuna göre, alınması gereken koruyucu önlemlere ve kullanılması gereken koruyucu ekipmana karar verilmesi, Bu değerlendirme sonucuna göre; işverence alınan önleyici tedbirler ile seçilen çalışma şekli ve üretim yöntemleri, çalışanların sağlık ve güvenlik yönünden korunma düzeyini yükseltmesi ve işyerinin idari yapılanmasının her kademesinde uygulanması. 

2- İş Sağlığı ve Güvenliği Saha Kontrolleri yapılması, uygunsuzlukların giderilmesinin sağlanması: 

Periyodik olarak üretim alanları, depolar, laboratuvar, bakım atölyesi, yemekhane, ofisler, soyunma odaların iş güvenliği yönünden kontrol edilmesi ve uygunsuzlukların rapor edilmesi.   

3- Danışmanlık ve bilgilendirme: 

Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği  bilgilendirilmelerinin sağlanması, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her türlü konuda danışmanlık yapılması. 

4- İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları oluşturmak, toplantılarını organize etmek:  

“İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik”  gereği yapılması gereken İş Sağlığı ve Güvenliği Kurullarını oluşturarak, toplantılarının yapılmasını organize etmek, sekretaryasını yapmak, alınan kararları tüm personele duyurmak. 

5-  Çalışma Talimatları: 

 Çalışanların işyerinde karşılaşacakları sağlık ve güvenlik risklerine karşı uymaları gereken önlemlere ilişkin çalışma talimatları hazırlanması, bunları yazılı belge haline getirilip işçilerin bilgilendirilmesi ve bu konudaki talimatlara uymaları sağlanması. 

6- Gözetim ve Denetim : 

 İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi. 

7 – Tesis güvenliği ve yasal gereklilikler kapsamında: 

Çalışma ortamlarında toz, gaz, gürültü (ortam ve kişisel maruziyet), aydınlatma ve termal konfor ölçümlerinin yaptırılmasını sağlamak. 

Elektrik tesisatının uygunluğunun raporlanması, kaçak akım rölelerinin testleri, topraklama ve paratoner ölçümlerinin yaptırılması. 

Çalışma ortamındaki kaldırma makinalarının  (forklift, vinç, caraskal v.b.) 3 aylık periyodik testlerinin yaptırılması. Basınçlı kapların periyodik testlerinin yaptırılması.  (Yetkili firmalara yaptırılacaktır.) 

8 – Emniyetsiz durumlar ve ramak kala (neredeyse kaza) olayları bildirim formlarının hazırlanması, uygulaması, raporlanması.   

Tesiste meydana gelen emniyetsiz durum ve haretlerin, ramak kale (neredeyse kaza olacaktı) olaylarının kayıt altına alınması, olmaması için, alınacak önlemlerin belirlenmesi, uygulanması, takibinin yapılması. 

9 – İş kazası/olay kök neden araştırma prosedürü hazırlanıp uygulanması ve personele eğitim verilmesi. 

Herhangi bir iş kazası, yangın, patlama, kimyasal etki, meslek hastalığı, makina hasarı v.b. meydana geldiğinde mutlaka Kök Neden Analizi yapılarak, gerçek oluş nedenleri bulunacak ve buna göre önlemler alınarak, birdaha böyle olayların yaşanmaması sağlanacak. 

10- Risk analizlerindeki aksiyon planlarının gözden geçirilmesi. 

Risk analizler göre alınan önlemler 3, 6, 12 aylık periyotlarla kontrol edilerek, alınan önlemler kontrol edilecektir. 

11 – ‘’Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliği’ne  göre uyarı ve yasaklayıcı levha, işaretlerin konulması, takibi, kontrolü. 

Tüm uyarı levha ve işaretleri her saha denetiminde, kontrol edilecek, eksikler varsa giderilecektir. 

12 – İSG İç yönetmeliği ve el kitabının hazırlanması. 

Küçük cep kitabı şeklinde; tesiste yapılan tüm İSG ile ilgili işlerin talimatı, personelin acil durumlarda yapmaları gerekenleri, acil durum telefonları bulunan el kitapları hazırlanarak, taşeronlar dahil tüm personele imzalatılarak verilecektir.